Прехвърляне на кинофилми върху диск

Прехвърляне на кинофилми върху диск

Имате скъпи спомени запечатани на 8мм ролки с кинофилми, но вече нямате работеща киномашина? Намерили сте няколко стари киноленти и нямате представа какво съдържат?

Ние можем да ви помогнем. Имаме необходимото оборудване и дългогодишен опит в обработката на видеозаписи. Можем да цифровизираме вашите 8мм киноленти и да ги прехвърлим на DVD в стандартен DVD-Video формат или на USB флаш памет в MPEG, AVI, MOV или друг видео формат според вашите нужди.

Как да разпознаете каква кинолента имате?

Има три основни вида любителски кинофилми – 8мм, 9,5мм и 16мм. Oсновният белег по който можете да ги различите е размера (ширината) на лентата. Ако развиете първите няколко сантиметра от лентата, ще може да прецените от кой тип е вашият филм.
Най разпространеният формат е 8мм и той от своя страна има няколко разновидности.
Първият е Regular 8mm или както е по-популярен Standart 8mm, ширината на лентата е точно 8мм и има перфорация само от едната страна.
По-новата и подобрена версия на 8мм филм се нарича Super 8mm.  Лентата е широка 8мм, точно както при по-стария Standart 8mm, но размерът на изображението при този формат е увеличен за сметка на по-малка площ за перфорацията. При Super 8mm перфорацията отново е само от едната страна, но на по-малка ширина от лентата.
Има още един тип от 8мм-те формати, който е известен като Double 8mm(двоен). Лентата е широка 16мм и има перфорация като 8мм формат и от двете страни. Използва се по същият начин като нормалният 8мм филм, но лентата преминава през камерата два пъти, записвайки първо на едната, а след това и на другата половина. След обработката, филмът се разделя, образувайки два 8мм филма, които могат да се възпроизвеждат на стандартен 8мм проектор.

Формати любителски кинофилми

Най-популярните формати любителски кинофилми.

Схема на видовете 8мм киноленти

Видове 8мм кинофилми

 

Колко е дълъг вашият материал?

След като определихте вида на вашата кинолента, вероятно сега се чудите каква ли е продължителността й?

Стандартни размери на ролките за съхранение на кинолентите:3″ или 7,5см – събира около 4 минути видео
5″ или 12,5см – събира около 16 минути видео
7″ или 17,5см – събира около 32 минути видеоПосоченото времетраене е приблизително, тъй като обикновено лентите са рязани, монтирани и комбинирани след снимането и върху една ролка може да има повече или по малко от стандартната дължина. Освен това много често, поради неправилно съхранение и предвид стареенето на този тип носители, лентите могат да съдържат голямо количество некачествен материал, който се отстранява при обработката.
Видове размери на ролки кинофилми

Размери на ролки с киноленти

Ние от Bo Studio не определяме цената спрямо размера на ролките или дължината на лентата. При нас вие получавате и заплащате само чистата продължителност на получения готов качествен видео материал.

Какво получавате с услугата Прехвърляне на 8mm кинофилми?

Bo Studio работи само с 8мм любителски кинофилми – Standart 8mm(нормален), Super 8mm(супер) и Double 8mm(двоен).

Нашата цена е 3,00 лв. на минута, но минимум 30 лв.
(за кинофилми с продължителност до 10 минути цената е една и съща – 30 лв.)

Услугата включва:

  • деликатно почистване на лентата от прах и замърсяване
  • цифровизиране на видеоматериала
  • компютърна обработка и отстраняване на увредени участъци
  • корекция на цветове и експозиция, при необходимост
  • изработка на DVD диск
  • допълнително копие в MPEG формат

При прехвърляне на повече от една ролка, услугата включва и изработка на меню за DVD диска.
Според предпочитанията на клиента можем да предоставим материала и в – AVI, MOV, MP4 или друг видео формат удобен за монтаж и допълнителна обработка.
Като допълнителни услуги, към вашите записи могат да бъдат добавени музика, специални ефекти и надписи, които да превърнат скъпите ви спомени в красив филм или оригинален подарък.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас тук.