Светът на диска – „Прехвърлянето“

Това заглавие не е плагиатство на гърба на Сър Тери Пратчет, а начин да засвидетелстваме уважението си към него, като го цитираме.

Нашата работа често е свързана с истории от света на диска, но не в преносния, а в съвсем прекия смисъл. Ние, в Бо Студио, ежедневно боравим с диска – записваме го, проверяваме съдържанието, което сме създали, подготвяме и отпечатваме надписи и изображение върху него, опаковаме го в джобчета или кутийки, доставяме го на клиента и въобще, живеем заедно с него в света на диска.

Любопитни ли сте колко време отнема и какви са етапите на прехвърляне на видеото от вашите видео касети, до получаване на готовия DVD диск.

Разгледайте инфографиката „Хронология на презапис от VHS на DVD“, която създадохме за вас, а след това прочетете по-надолу наистина добрите попадения на Тери Пратчет от „Светът на диска”:

  • „Песимист е дума, измислена от оптимистите, за да описват хората, които виждат нещата такива, каквито са.“
  • “Има и по-добри неща в света от алкохола, Албърт.“  – ”О, да, сър. Но алкохолът един вид компенсира това, че не можем да ги имаме.“
  • „Общо взето, алхимиците в Анкх-Морпорк успяваха единствено да превръщат златото в по-малко злато.“
  • „Учените са изчислили, че шансът наистина да съществува такава очевидна нелепост е едно на милион. Но магьосниците са пресметнали, че шансовете едно на милион се сбъдват десет пъти по десет.”
  • „Ринсуинд умееше да крещи за милост на деветнадесет езика, а просто да крещи — на още четиридесет и четири.“
  • „Вероятно последният звук, преди Вселената да се смачка като настъпена хартиена шапка един ден, ще бъде нечий невинен въпрос: „А какво ще стане, ако направя ей това?“

Send to Kindle

Вашият коментар