Прехвърляне от VHS на DVD

Прехвърляне от VHS на DVD

Прехвърлянето на VHS касети върху DVD или друг цифров формат, вече години наред е най-популярната услуга на Бо Студио. Поради сравнително дългият период през който VHS формата доминира на пазара за домашно видео, огромна част от семейните спомени и любителски видео архиви, все още се съхраняват на VHS касети.

Качеството което ще получите при прехвърлянето от VHS на DVD, в най-голяма степен зависи от това как е съхранявана касетата. За съжаление поради влага или запрашаване, много записи са увредени необратимо. Ние в Бо Студио правим всичко възможно, за да извлечем на-доброто качество от всеки един запис.

Разполагаме с голям набор от видео устройства на различни производители, и за всяка касета търсим най-добрата комбинация. За касети, които имат механични повреди, разполагаме с резервни части, като е възможно дори лентата да бъде прехвърлена в изцяло нова кутия. Записът се цифровизира чрез специална видео платка и преминава през задължителна компютърна обработка от наш оператор. Всички празни или силно увредени участъци се изрязват. В Бо Студио никога не правим директен запис от VHS на DVD. Вие получавате и заплащате само чистия материал, който желаете.

След като веднъж е цифровизиран записа, вие избирате вида и формата, който ви е необходим. Различните събития могат да бъдат записани на отделни дискове или файлове. Можем да направим комбинации от различни материали върху един диск.Финалния материал, който получавате стандартно е записан на висококачествен DVD носител с отпечатано тематично изображение и надпис по ваш избор, в практична DVD кутия за съхранение.

В последната година, много наши клиенти предпочитат записите си в други формати (MPEG-2, MP4, DivX или друг), записани на флаш памет или външен диск. Можете да заявите това, когато правите поръчката, като нашите консултанти ще ви помогнат да изберете на удобния за вас формат.

Технически характеристики на VHS формата

VHS е акроним на Video Home System – любителски формат разработен от JVC и представен на широката публика през 1976.
През 80-те години на минали век, VHS печели битката с разработения от Sony формат – Betamax и се налага като основен стандарт за домашно видео. VHS е широко използван чак до 2003 година, когато DVD формата набира популярност.

vhs касета отвътре
Ширина на лентата: 12,7mm
Скорост: 3.335 cm/s за NTSC, 2.339 cm/s за PAL
Продължителност на записа: до 4 часа стандартен запис(SP) за PAL
Много устройства поддържат възможност за удължен запис (LP)
Честота на видео сигнала: 3 MHz
Хоризонтална резолюция: приблизително 240 линии
Вертикална резолюция: 486 линии за NTSC, 576 линии за PAL

Схема с размери на VHS касета

VHS касетата

VHS касетата е широка 187 мм, 103 мм висока, 25 мм дебела пластмасова кутия, която е затворена с пет болта. Има повдигащ се капак, който пази лентата от прах и механични повреди. Има също така механизъм срещу развиване. Този механизъм се освобождава с натискане на малко лостче на гърба на кутията.

Вижте инфографика за процеса на прехвърляне от VHS на DVD.

Информация за други формати с които работим – вижте тук.

За въпроси и повече информация – тел.02 9744292