5 причини да прехвърлите вашите видеозаписи на DVD

Прехвърляне на видеозаписи на DVD
Има много причини, поради които да прехвърлите старите си видеозаписи на DVD или в друг цифров формат. В тази статия ще разгледаме 5 от тях – най-основателните според нашия екип:

1. Съхранете старите видеозаписи

Това е причина номер едно, за прехвърляне на всички ваши архивни видеозаписи, снимки и документи в цифров формат. За щастие в днешно време е изключително лесно да цифровизирате аналоговите видеозаписи и печатните носители и да ги запазите. Смята се, че при правилна употреба DVD формата, като носител има живот от 25 до 50 години. Освен това след като информацията вече е в цифров вид, много лесно може да бъде преобразувана в друг формат, без загуба на качество. Цифрови формати като AVI, MOV и MPEG, могат да се съхранят за неограничен период, на практика докато хард диска, на който са записани, работи.

2. Влошаването на старите носители

Тази причина е непосредствено свързана с първата. Видео касетите не са замислени да съществуват вечно. Например, VHS записите започват да се влошават в рамките на 10 до 25 години. Животът на различните типове касети може да варира, някои са развалят бързо, други могат да бъдат запазени за по-дълго. Силно влияние върху качествата им оказват фактори като температура, влажност и като цяло условията на съхранение. Повече по този въпрос може да прочетете тук.

3. Изчезването на видео устройствата

С всеки изминал ден информацията в световен мащаб преминава в цифров вид. Това важи и за видеото. Скоро дори телевизията в нашите домове ще се приема в цифров формат. Дори днес е изключително трудно човек да си закупи ново видео устойство, което възпроизвежда VHS касети. И в следващите години това ще стане почти невъзможно. Вече има такива формати, чиято поддръжка е изключително трудна, дори за фирми като нашата, която професионално се занимава с видеозаписи, например Betamax формата. Затова е най-добре да прехвърлите вашите записи, докато все още има работещи устройства за тези формати и техници, които да ги поддържат. Защото след 10 или 20 години, това едва ли ще е възможно.

4. Забавление за семейството

Прекарвате ли време със семейството пред телевизора? Няма ли да е чудесно вместо скучен филм да гледате видеото от сватбата или детските записи? Веднъж прехвърлени на DVD, вашите спомени са много лесно достъпни. Можете да вземете диска, докато сте на гости на баба и всички заедно да се забавлявате. Прехвърлете видеозаписите си в цифрови файлове и ги редактирайте с някоя от многото безплатни програми. Добавете музика, надписи и ефекти – чудесно занимание за цялото семейство.

5. Връзка със стари приятели

Имате ли видео заснето на ваканция с приятели, със съучениците от гимназията или колегите от университета? Времето минава, всеки тръгва по своя път, създава семейство. Лесно е да изгубиш връзка с приятели, с които навремето си споделил прекрасни моменти. Но ако извадите старите касети и ги прехвърлите на DVD, ще преживеете отново незабравими приключения. Дори можете да споделите видеото в YouTube или да им изпратите копия. Понякога е нужно само малко напомняне, за да се възстановят стари приятелства.

Имаме поне още 5 много основателни причини, поради които смятаме че е важно да прехвърлите вашите видеозаписи в цифров формат, затова следете блога и очаквайте продължение.

Send to Kindle
Публикувано в Аудио, Видео, Всички

Leave a Reply