Възстановяване на стари снимки

Какво и колко може да бъде възстановено от една стара фотография, пожълтяла от времето, скъсана или с наранени и частично липсващи образи, с драскотини, намачкани крайща или просто „нарисувана” от детето ви, когато е било мъничко?
Съвременните цифрови технологии позволяват чудеса в тази област. Ще останете истински изненадани до каква степен една снимка може да бъде обработена и възстановена.
Ако имате стари снимки на хартия, които бихте искали не просто да съхраните в цифров вид, но и да „подмладите”, ето с какво можем да ви бъдем полезни в Бо Студио.
На първо място, ще сканираме вашите снимки с достатъчно голяма резолюция, позволяваща по-нататъшна обработка. По подразбиране ще направим необходимите цветови корекции и ще отстраним най-видимите драскотини, петна или други дефекти.
От тук нататък всичко зависи от вашите желания. Можем „сглобим” разкъсана снимка, да „дорисуваме” липсващи участъци, да „изгладим” намачканите крайща, да премахнем случайно попаднали в кадъра хора и предмети. Можем да отстраним всички повреди по изображението – смачквания, петна, драскотини, точки, прегъвания, следи от разляти течности, надрасквания с химикал.
Дори и снимките, които нямат груби дефекти, могат да бъдат подобрени, чрез подходящи корекции. Това са увеличаване на контраста, премахване на „було ефекта”, подсилване на определени твърде тъмни или твърде светли участъци, промяна на цветовете към по-близки до действителните, премахване на пожълтяването от времето, или добавяне на „ретро” цветови ефект.
Допълнително можем да отделим в индивидуална снимка всеки от „героите” на оригинала, както и разбира се можем да съберем в един кадър хора от различни снимки, а защо не и от различни епохи…
Всичко зависи от идеите, които искате да осъществите!

Send to Kindle

Вашият коментар